sobota 27. října 2007

9. Patagonská síť



9. Ledová společnost
Patagonská síť
Rok: 2345

-Lady Diana:
odklání energii z Patagonské elektrárny, aby mohla zásobit energií svou stavbu severo-jižního tunelu. Obyvatelé Patagonského území v Panamerické společnosti žijí v mizérii a umírají chladem. Hlava jedné místní stanice, Kondor, a jeho muži musí rabovat uzavřené stanice, aby mohli přežít nastalou situaci. Při těchto cestách zjišťují, že stanice, kdysi plné lidí, jsou prázdné. Postupně se ukazuje, že Panamerická společnost sváží zmrzlá těla a pálí je za účelem získání energie pro tunel. Lady Diana je donucena, aby do Patagonské oblasti pustila komisi vyšetřující dodržování Dohod z NY Station.
-Lien Rag:
se dostává zpět do Západní zóny, kde se seznámí s Leouan. Skoll přesvědčuje Liena, že v Patagonii zahynulo a zahyne mnoho Zrzavých, kteří jsou závislí na lidech z Tepla. Lien se vrací s Leouan zpět do Panamerické a přidává se ke komisi vyšetřující události v Patagonii. Komise shledává, že Dohody z NY Station zde nebyly dodrženy. Nacházejí stanice prázdné, bez obyvatelstva a Lien Rag zjišťuje, že jídlo, které měli zdejší obyvatelé k dispozici, je otrávené. Komise pro dodržování Dohod je napadena a zničena panamerickým křižníkem. Přežije jen Lien Rag, Leouan a Kapul, člen Komise pro dodržování Dohod, a rozhodnou se opustit toto nebezpečné místo. Setkávají se s partou Kondora, který jim říká o tom, že zmrzlá těla lidí ze stanic byla odvezena a spálena v obrovských elektrárnách. Lien Rag s Leouan prchají do Afrikánie.
-Kid a Yeuze:
Kid se stará o svou novou společnost a organizuje prodej velrybího oleje. Tyto prodeje mu přinášejí značné zisky a dovolují mu investovat do nových elektráren. Yeuze organizuje místní kulturní život a Kid ji žádá o to, aby se stala vyslankyní jeho Společnosti u Komise v NY Station. Do Kaempolisu přichází velké množství Zrzavých, kterým je vyhrazena Skládka. Místo, kam zpracovatelé velryb vyvážejí již zpracované velryby a Zrzaví z těchto velrybích torz získávají nekvalitní olej a zbytkové maso. Toto se však obyvatelům stanice nelíbí a začínají se šířit nepokoje. Yeuze se vydává do NY Station a je seznámena s posledními událostmi v Patagonii a obává se o osud Liena Raga.
-Julius Ker a ostatní Obnovitelé Slunce:
Julius Ker se zajímá jen o Slunce, ale k dosažení jejich cíle potřebují výkonnější stroje, které však v Panamerické získat nemohou, aby se neprozradili. Proto se celá skupina rozhodne přesunout se do nové Společnosti Mořského ledovce.

Žádné komentáře: