sobota 27. října 2007

8. Na mořském ledovci



8. Ledová společnost
Na mořském ledovci
Rok: 2345

-Lien Rag:
Bratr Petr od Neokatolíků, se kterým se Lien již několikrát setkal, přijíždí do Panamerické, aby se s Lienem setkal. Žádá po něm, aby se Lien přimluvil u Lady Diany za to, aby Panamerická uznala Neokatolíky. Výměnou mu nabízí informace o Jdrienovi. Neboť nový projekt Lady Diany – severo-jižní tunel – vyžaduje obrovské množství energie, odklání Lady Diana energii z Magellanské elektrárny, dodávající energii do okolních stanic. Způsobí tím smrt mnoha a mnoha lidem. Lady Diana plánuje vyrábět si energii podobně jako v Afrikánské Společnosti – spalováním mrtvol.
-Yeuze:
nevynechává žádnou stopu, která by mohla vést k nalezení Jdriena. Yeuze se při svých cestách zmiňuje o Trpaslíkovi a dostává se do KMPolisu, prozatímního hlavního města Kid-Mikado Společnosti a pracuje zde v nočním klubu. Zde ji také nachází Trpaslík Kid s Jdrienem.
-Kid:
začátky jeho nové společnosti Kid-Mikado, kterou nazývá Společnost mořského ledovce, nejsou vůbec jednoduché: dvě elektrárny využívající teplo z vulkánu Titan se potopily do oceánu, konstrukce teplovodu ve směru do KMPolis se potýká s velkými problémy, jsou zde sabotáže a oběti. Ve městě vzrůstá nejistota a množí se nepokoje. Kid musí vytvořit Policejní složku a jejím vedením pověřuje Wolkyho. Jdrien pomocí jeho telepatických schopností lokalizuje Yeuze a ta jej potkává. Wolky zaujímá významné místo a snaží se odstavit lovce velryb. Policejní složka se nakonec vzbouří, ale Kid opět nastolí ve městě pořádek.
-Julius Ker, Ma Kerová, Greog Suba, Ann Subaová:
tato skupinka Obnovitelů Slunce obydluje stanici nad Havajskými ostrovy. Studují vrstvy prachu obklopující Zemi a snaží se o návrat Slunce. K tomu používají výkonný laser, který s pomocí statické elektřiny stmeluje prach. Nakonec se jim podaří obnovit Slunce na 2 minuty.

Žádné komentáře: