sobota 27. října 2007

10. Plachetnice na ledovci



10. Ledová společnost
Plachetnice na ledovci
Rok: 2345

-Zrzaví:
Ram-ou hledá v Transevropské společnosti Jdruie, Zrzavého muže z kmene Jdrou. Jdrui ví, kde je Jdrou pohřbena. Mezi zrzavými se začíná šířit věštba, která říká, že z Muže z Tepla a z Ženy z Chladu se narodí Mesiáš. Tímto mesiášem nemá být nikdo jiný než Jdrien, syn Liena Raga a Jdrou. Zrzaví chtějí vzít tělo Jdrou a dopravit je na Skládku.
-Kid:
zjišťuje, že na Skládku u Kaempolisu přichází čím dál víc Zrzavých. Navíc se Kidovi nedaří obsadit Titanpolis, ze kterého chce Kid vytvořit čisté hlavní město, lidmi, neboť se obávají života na nepevném mořském ledovci. Jdrien je unesen do Panamerické. V NY Station se Yeuze dozvídá, ze Společnost mořského ledovce je již akceptována jako nová Společnost a Panamerické banky v ní chtějí investovat.
-Lien Rag:
ujíždí s Leouan do Afrikánie, ale hned za hranicemi se jim porouchá jejich lokomotiva. Nakonec je na svou palubu vezme plachetnice na železnici. Odjíždějí do Stanice sv. Heleny. Vedení Společnosti je chce vydat do Panamerické, ale Lien Rag se rozhodne prchnout a protože se dozvídá o Společnosti mořského ledovce, které vládne Kid, zamíří nakonec tam, aby našel svého syna. Při cestě však padá z lokomotivy a jen zázrakem unikne jisté smrti a musí se dát do pořádku v Port Angola Station. Zde se dozvídá, že Jdrien je v moci Lady Diany. Lien pokračuje do Společnosti mořského ledovce a je přítomen okamžiku, kdy Zrzaví přinášejí na Skládku tělo Jdrienovi matky Jdrou.
-Julius Ker a Obnovitelé Slunce:
přijíždějí do Společnosti mořského ledovce a po několika jednáních s Kidem, získávají koncesi na Jarvis Station na síti 160. poledníku.

Žádné komentáře: