sobota 27. října 2007

11. Posedlí Sluncem



11. Ledová společnost
Posedlí Sluncem

Rok: 2346

-Zrzaví:
opouštějí Skládku u Kaempolisu a vydávají se na cestu do Panamerické, aby zachránili Jdriena ze spárů Lady Diany, která jej unesla ze Společnosti mořského ledovce. Během jejich cesty přes pacifický ledovec jich asi jedna třetina zemře, když se nad jejich hlavami na několik dní objeví zářící žhavá koule…Slunce.
-Jdrien:
je držen ve vlaku Lady Diany. Začíná u sebe objevovat a využívat své telepatické schopnosti. Dokáže také zmást elektronické přístroje. Když se objeví Slunce, využije zmatku a utíká z vlaku, ve kterém byl držen a nachází ochranu ve vlaku starého muže Pavieho.
-Kid:
dělá si obavy z toho, že obyvatelé Jarvis Station, kteří ze zakoupili koncesi, začínají užívat čím dál více oleje než normálně. Najednou se objeví Slunce. Teplota neustále roste, narůstá panika a mořský ledovec se rozpouští. Lidé začínají prchat směrem k pevninskému ledovci a v jednom z vlaků mířících na pevninu jede Kidova manželka Miele. Vlak se potápí do černých vod a Miele umírá.
-Julius Ker a Obnovitelé Slunce:
připravují zásadní pokus o vyříznutí velké díry v prašných vrstvách kolem Země. Pokus se zdaří a když už několik dní zahřívá Slunce Zemi, Julis Ker, Ma Kerová, Greog Suba a Ann Subaová poznávají, že takto by se Země snadno mohla utopit v roztátých ledovcích a zastavují přívod energie do strojů udržujících díru v prachových vrstvách.
-Lien Rag:
pracuje na Kidově viaduktu, který má spojit Společnost mořského ledovce s Panamerickou. Vynalézá nový proces výstavby překlenovacích mostů a tím je možné stavět viadukt rychleji a bezpečněji. Když se objeví Slunce, viadukt má velké problémy a Lien je povolán ke Kidovi, který jej vysílá směrem k Jarvis Station, aby byl u zajmutí Obnovitelů Slunce. Když tam přijíždí, zjišťuje, že Obnovitelé již přestali se svým dílem zkázy a stanici opustili.

Žádné komentáře: