sobota 27. října 2007

12. Obratník raka



12. Ledová společnost
Obratník raka

Rok: 2346

-Yeuze a Jdrien:
Jdrien opět využívá svých telepatických schopností a přivádí k sobě Yeuze, která stále působí v Panamerické společnosti. Chtějí společně vjet na mořský ledovec, neboť Jdrien ví o pochodu Zrzavých směrem k Panamerické a chce jim jet naproti. V tom se jim však snaží zabránit Lady Diana. Jdrien svým mozkem ovlivní elektronická zařízení na železnici a dostávají se k mnohočlenné skupině Zrzavých. Když se chtějí vrátit zpět po železnici, zjišťují, že Panameričané síť odřízli. Proto se rozhodnou jet dál po mořském ledovci na síť Obratníku Raka.
-Kid:
jeho jedinou prací v této době je obnova veškeré železniční sítě na mořském ledovci, neboť je částečně zničena náhlým návratem Slunce.
-Lien Rag:
nemůže a nechce věřit tomu, že jeho syn Jdrien je Mesiášem a vydává se do Transevropské hledat informace o Zrzavých. Zastavuje se v Novém Římě, neboť by se rád podíval do místní knihovny. Za dobu, co v Transevropské nebyl, tato společnost výrazně degradovala. Potkává se se svým přítelem Harlem Mernem a oba uznávají, že teorie o Vily Fukovi, o umělém genetickém stvoření Lidí z Chladu, byla jen podvrhem a zcela mylná. Harl Mern ukazuje Lienovi novinový článek z předledovcového světa, kde se mluví o raketách vyslaných na vzdálené planety. Zatímco Lien Rag hledá pro Mikada, Kidova společníka, starožitné kusy nábytku do jeho sbírky, nachází informace o historii posledního předglaciálního papeže. Vydává se po jeho stopách a objevuje velice zajímavá fakta. Nakonec se navrací do Kaempolisu a věří, že Neokatolíci s ním vymění informace o posledním papeži, který zakládal rodiny, plodil děti a po smrti dal své tělo k dalšímu „užití“ svým přátelům, za informace o vzniku Zrzavých.

Žádné komentáře: