sobota 27. října 2007

13. Stanice fantomů



13. Ledová společnost
Stanice fantomů
Rok:2346

-Yeuze a Jdrien:
uhánějí od Panamerické po síti Obratníku Raka a za poslední stanicí doufají, že se napojí na sítě Společnosti mořského ledovce. Objevují kompletně zapomenutou stanici jménem North Pacific Icefeld Station, kterou si postupem času přejmenují na Stanici fantomů. Vyrážejí za město v naději, že se tam napojí na vysněnou sít, která je přivede domů, ale po 500 kilometrech nacházejí prázdné pražce bez kolejí. Rozhodnou se, že se pokusí trať obnovit, ale postupují jen velice těžce a pomalu, neboť se vždy po několika postavených kilometrech musí vrátit zpět do Stanice fantomů pro zásoby kolejí a jídla a odpočinout si. Po několika dnech strávených ve Stanici fantomů objevují ledovou jeskyni v okamžiku, kdy se v ní vynořuje z vody velryba. Starý Pavie poté objevuje mrtvolu velryby, ve které je dutina, kterou by mohli obývat lidé. Později s Jdrienem vidí Lidi-Jonáše, kteří žijí ve velrybě v naprosté symbióze.
-Kid:
v Kaempolisu zjišťuje, že se Zrzaví vrátili ze svého pochodu, ale v o mnoho menším počtu. Obyvatelé Kaempolisu si již dělají nárok na Skládku a Kid musí čelit nepřátelství Gildy harpunářů.
-Lien Rag:
se vrací z Transevropské do Společnosti mořského ledovce a pracuje na obnově sítě 160. poledníku, aby se co nejdříve dostal k Yeuze a Jdrienovi. Jeho nová přítelkyně Leouan se vrací do Západní zóny. Bratr Petr jej vyhledává a nabízí mu možnost dostat se k Yeuze jinou cestou a to přes Společnost Bonesových. Na oplátku požaduje, aby Lien mlčel o svých nálezech o Papeži Gregorovi XVII, posledním předledovcovým papežem. Vydávají se do Společnosti Bonesových, ale při své cestě přes Společnost železářů jej Sunny, tlustá hlava této společnosti zlodějů kolejí, násilím donutí k pohlavnímu styku a Sunny otěhotní. Za 9 měsíců se narodí druhý syn Liena Raga jménem Liensun. Lien Rag s bratrem Petrem pokračují ve své cestě po Síti zmizelých a jsou přepadeni obří amébou Jelly. Schovávají se za vlak obchodníků, kteří již vědí, jak čelit Jelly a Lien se s bratrem Petrem dostávají do Stanice fantomů, k Yeuze a Jdrienovi.

Žádné komentáře: