sobota 27. října 2007

14. Velrybí lidé



14. Ledová společnost
Velrybí lidé
Rok: 2347

-Harl Mern:
je vyhnán z Transevropské společnosti a nastupuje do vlaku, který míří do Společnosti mořského ledovce. Do hlavního města se však nemůže dostat a je zablokovaný v Amertume Station. Zde je po několika týdnech unesen a předán Neokatolíkům.
-Kid:
dostává uklidňující informace….kurz Kalorie stoupá, produkce tuleního oleje roste, ale Kaempolis se stává čím dál víc neovladatelné. Mikado prodává své akcie Kidovy společnosti a lidé stále váhají s osídlováním mořského ledovce. Vztahy s Gildou harpunářů se stále zhoršují a veškeré napětí dosáhne maxima při příjezdu Warka ze Stanice fantomů pomocí saní jedoucích mimo železnici poháněné větrem. Kid je přinucen udělat z Warka vezně a Kaempolis vře nepokoji.
-Lien Rag, Yeuze a Jdrien:
starý Pavie umírá. Všichni přátelé žijící ve Stanici fantomů se chtějí co nejdříve dostat zpět do Společnosti mořského ledovce…Wark začíná pracovat na saních a ostatní však nechtějí opustit železniční tratě a oponují mu. Wark se nenechá přemluvit a zahájí na svých saních cestu do Kaempolisu. Lien Rag objevuje mrtvé tělo velryby, ve které nachází mrtvé lidi, kteří ve velrybě žili. Náhle se ke Stanici fantomů blíží hlídka Lady Diany a všichni se musí rychle schovat. Nakonec se i pomocí Jdriena Panameričanů zbavují a poprvé se seznamují se živými velrybími lidmi – Jonáši. Ti je přesvědčí, aby využili jejich velryby a cestovali s nimi do Amertume station. Po dlouhém rozhodování nastupují do velryby a vyrážejí směrem k Amertume Station.

Žádné komentáře: