sobota 27. října 2007

15. Konečná stanice Amertume



15. Ledová společnost
Konečná stanice Amertume

Rok: 2348

-Lien Rag:

v Amertume station zakládá Provizorní odbojový výbor a snaží se pomoci Kidovi, v jeho složité pozici. Lien pracuje v Mikadově společnosti a peníze posílá svým přátelům do Amertume Station, organizuje sabotáže a bojuje proti harpunářům. Lidové koordinační buňky jsou však zastaveni. Lien odjíždí z Mikadovy společnosti a vrací se do Amertume station, ale její obyvatelé revoltují a zakládají Lidové koordinační buňky. Přinutí Liena Raga, aby se účastnil výpravy, která bude na jihu hledat tulení díry. Cestují s nimi i Zrzaví, ale po jejich útěku jsou bez šance něco najít.
-Kid:

bojuje proti Harpunářům. Lady Diana podporuje harpunáře, ale její bojové jednotky jsou u Radar station poraženy. Válka pokračuje, Kid podminuje část ledovce a velká část panamerické armády je zničena a potopena do oceánu.
-Julius Ker a obnovitelé:

obývají opuštěnou malou stanici na vedlejší koleji Sítě 160. poledníku. Greog Suba studuje mrtvé tělo velryby a objevuje heliové filtry, které pro velrybu vyrábějí helium a nadlehčují její tělo při pohybu po ledovci. Rozhoduje se, že vyzkouší podobný filtr vyrobit.

Žádné komentáře: