sobota 27. října 2007

16. Spalovači mořského ledovce



16. Ledová společnost
Spalovači mořského ledovce
Rok: 2348

-Lien Rag:
je vyhnán z vlaku, který lidové koordinační buňky vyslali hledat tuleně. Poblíž si staví iglú a přežívá vedle zmrzlých těl lidí, kteří měli lovit tuleně. Snaží se spojit se stoupenci Lidových koordinačních buněk, s Nathy, Edge a Mormem a objevuje zapomenutý zmrzlý vlak rodiny Bermann-Veriano. Nachází v něm dokumentaci o raketových letech ze Země. Nakonec jej nacházejí Yeuze a Leouan a ve Stanley station se vyptává po rodině Bermann-Veriano. Dostává se do diskuze s Tarphysy, rodinou která v této oblasti pomáhá Panamerické a poznává, že ve vlaku Bermannovy rodiny našel velice důležité a tajné informace. Navrací se zpět do Společnosti mořského ledovce.
-Kid:
Po potopení části Panamerické flotily se zmocňuje obřího pokladače kolejí a snaží se s ním propojit svoji Společnost se společností Mikado. Zjišťuje však, že hranice ovládá Lady Diana. Konec války zůstává stále nejasný. Nakonec dochází k velkému boji na jehož konci se štěstí přiklání na Kidovu stranu a Lady Diana žádá příměří.
-Yeuze a Jdrien:
žijí v Laura station a jsou bez informací o Lienu Ragovi. Přijíždí k nim Leouan a odjíždějí spolu do Amertume station, aby našli Liena Raga. Snaží se navrátit svobodu Ikarovi, profesorovi z univerzity studující Zrzavé, který byl Lidovými koordinačními buňkami zajat a výměnou za olej požadují možnost opustit stanici a vydat se hledat Liena Raga. Mezitím přemlouvají Mikada, aby přestal být na straně Lady Diany. To se jim podaří a pomohou Kidovi vyhrát válku.
-Greog Suba:
studuje heliový filtr velryby a vyrábí pomocí něho první helium a plánuje sestrojit umělý heliový filtr.

Žádné komentáře: