neděle 28. října 2007

26. Sibiřané



26. Ledová společnost
Sibiřané

Rok: 2362

-Obnovitelé:
Sibiřané útočí na základnu Bratrství I., která je však již evakuována. Asi stovka Obnovitelů, kteří odmítli přesun na novou základnu umístěnou v těle améby, prchá v několika vagónech směrem na jih. Při svém útěku se dostávají do Tusk station, kde vyděsí obyvatele tím, že uměle vytvoří několik panožek Jelly. V nastalém zmatku stanici přejíždějí a putují směrem ke Sluneční Společnosti.
-Liensun:
je stále ve Sluneční společnosti a soupeří s Helmattem. U místních obyvatel získává popularitu a vytváří provizorní řídící výbor, který získává stále větší kontrolu nad celou Společností. Helmatt zatím připravuje nové oživení Slunce a shromažďuje co největší množství energie, aby svými přístroji mohl otevřít okno ve vrstvách prachu zakrývající Slunce. Když začne se svým experimentem a objevuje se Slunce, přilétá do Společnosti vzducholoď Obnovitelů a zakrývá sluneční paprsky.
-Yeuze:
zatímco se v Transevropské vytváří celá skupina novinářů, kteří chtějí přijít na kloub záhadné smrti Zeloye, Yeuze je v Sibiřské svědkem útoku na základnu Obnovitelů. Ti opět zaměřují jejich novou základnu a vydávají se směrem k Jelly, kterou však stále považují za výmysl. Nakonec se k ní dostanou a po několika katastrofických útocích přemýšlí, jak tuto horu protoplazmy dostat. Yeuze se vrací do Transevropské.
-Kid:
nad Titanpolisem se objevují stíny. Zatímco si lidé myslí, že jde o vzducholodě Obnovitelů, Kid ví, že velryby a lidé v nich žijící hledají Rewu, holčičku, kterou Kid adoptoval, a snaží se ji kontaktovat. Aby Kid zabránil panice mezi obyvateli, vrací Kid Rewu jejím lidem. S Rewou však odchází i Kidova družka Glinda. Kid zůstává sám.

Žádné komentáře: