pondělí 26. října 2015

43. díl PŘELOŽEN!!!

Oznamuji vám všem, fanouškům Ledovky, že je hotový překlad 43. dílu, který se jmenuje Krutý rozbřesk nové doby. Od dokončení 42. dílu uběhlo mnoho času a moc se všem omlouvám. Měl jsem strašně dlouho hotový první syrový překlad a nemohl jsem se přinutit (i když to není to správné slovo) ke korekturám. Proto jsem nakonec i na svůj web dal zprávu o tom, že si musím odpočinout. Sám na sebe jsem moc tlačil, říkal jsem si, že to prostě musím dodělat, že už si k tomu musím sednout a ono to nešlo. Po tom oznámení na webu jsem si tak nějak oddechl a po 3 týdnech jsem dostal na Ledovku velkou chuť. A pak už to vzalo docela rychlý spád. Rozhodně se nehodlám vzdávat! A budu v Ledovce pokračovat.

V létě jsem se pustil do čtení Ledovky od 1. dílu. Mockrát jsem se divil tomu, jak mohl p. Arnaud třeba už v 7. nebo 18. díle vědět, o čem bude psát v díle číslo 43, protože to do sebe všechno krásně zapadá. A taky jsem si připadal jako Lien Rag, když si už po několikáté četl „Paměti ženy mluvící francouzským jazykem“ a stále nacházel nové a nové věci. Fakt to všem vřele doporučuju. Budete si všímat nových detailů, které vám při prvním čtení rozhodně unikly a které vás teď budou bít do očí, když víte, jak se Ledovka vyvíjí.

A jaký ten nový díl je? Jako vždy skvělý! :-) Dozvíte se, jestli se Lienovi a jeho dvěma přátelům podařilo opustit S.A.S.. Sejde se Lien s Yeuze a ostatními? Jak už název napovídá, Země se nachází na počátku nové éry. Výhybkáři však přichází za Yeuze s prosbou o pomoc se záchranou ledu na Zemi. Jak se k tomu postaví? Přiznám se, že v jedné chvíli jsem byl i naměkko…

Ještě si neodpustím tuto informaci… Víte vůbec, jak staří jsou naši hrdinové ve 43. dílu? Lienovi je už 54 let, Yeuze je 49, Jdrienovi 26 a Liensunovi 21 let.

Pokud máte zájem o zaslání překladu, napište si na bendas@seznam.cz o bližší informace. Odesláním žádosti o 43. díl se zavazujete k tomu, že nikde na internetu tento přeložený 43. díl ságy Ledová společnost nevystavíte, ani nenabídnete ke stažení a nikdy se tento překlad nestane zbožím, které byste prodali.

19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Huráááá :-) Díky, díky, díky Lucie

Anonymní řekl(a)...

pecka, těším se, díky moc. Marian

Unknown řekl(a)...

No a teď překládej rychle, to jsi vůbec neměl vypouštět, takovýhle díl, bez pokračování :-D.
Zvyš minimální příspěvky ať je na rychlejší překlad :-D

Anonymní řekl(a)...

Bendas
mame dalši rok....nenapišeš nam čo maš nove? Zdravie služi?
jaroslav

Anonymní řekl(a)...

Ledovka je skvělá. Jaký je časový výhled na další díl? Souhlasím s vyšší minimální částkou. Osobně posílám vždy více. I

uranit řekl(a)...

Pro me je při současném tempu cca 300 Kč za knihu/překlad OK. Ocenil bych vetší info co se děje. Zatím mám překlady v "depozitu" a čekám, až bude překlad kompletní. Respektivě až pokročí automatické překladače aka startrek.

Anonymní řekl(a)...

Napsal jsem na uvedený email, bez odezvy.
Tady už taky přes rok žádná aktivita. Tak nevím

Unknown řekl(a)...

kde bych sehnal všechny dily ledová společnost které jsou už přeložené děkuji za informace nebo nabídněte

Anonymní řekl(a)...

ahoj, nějaké nové informace o dalším díle? díky, Marian :-)

Unknown řekl(a)...

Dobry den nevite jaka je reakcni doba pana prekladatele? Psal jsem mu pred tydnem ohledne moznosti ziskat preklady ale zatim bez odpovedi :( pomalu se ritim k 20 dilu a az doctu 31 asi to semnou sekne napetim kdyz nebudu vedet co se deje dal :D

Anonymní řekl(a)...

Nevíte kdy výjde další díl.Díky Honza

Anonymní řekl(a)...

Uplynul více než další rok... Moc prosím pana překladatele, jestli by přece jen nechtěl přeložit alespoň ještě jeden díl. Předem velké díky...

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,nevíte ke získat přeložené díly od 36 a víš moc prosím.

Vojtas řekl(a)...

Sleduje to tu jeste nekdo? :)

Marwi řekl(a)...

Juuj skoda ze sa nepokracuje v prekladani...

docdan řekl(a)...

Skoda. Zajímalo by mě jak to pokračuje.

marwi řekl(a)...

sledujeme ale vyzera to tu mrtvo.. co by som ja dal za porkacovanie...

Netwalker řekl(a)...

Ahoj, nevím jestli ještě ledovka běží, každopádně by to bylo fajn. Si vous voulez, vous pouvez envoyer Les canyons du Pacifique pour traduire a email: karellang@seznam.cz Et apres, repantissez vous de vos peches, parce-que le fin du monde s´approche.

Emper řekl(a)...

Bendas už asi nepokračuje v překladech :-( ... škoda