úterý 9. října 2007

1. F-Station

1. Ledová společnost
F-Station

Rok: 2340

Lien Rag je glaciologem Transevropské společnosti a je zvolen za vedoucího týmu, který má zjistit příčinu nakumulování ledu v oblasti Bialystoku. Je pozván na recepci ke guvernéru 17.provincie, kde se důvěrně seznámí s guvernérovou dcerou Floou Sadonovou.Po příjezdu do Bialystoku začne glaciolog pracovat na svém úkolu, ale náhle se objeví velká smečka vlků a brání týmu glaciologa Liena Raga v další práci. Rozhodnou se místo opustit, avšak zjistí, že cesta k železniční síti zmizela. Muži z týmu odpovědní za seismografy zaznamenají na svých přístrojích přejezd velice dlouhých vlaků nedaleko od nich.
Vrací se do Kross Station, ale jsou zastaveni Bezpečností společnosti. Floa Sadonová za ně intervenuje, Lien Rag je propuštěn, avšak zbytek jeho výzkumného týmu je zavražděn. Lien Rag jede společně s Floou Sadonovou po stopě tajemných dlouhých vlaků a nakonec objeví roklinu v ledu, ve které jsou roztříštěny zbytky po deportované F-Station.
Oba se vrací do River Station, Lien Rag se začíná zajímat o Zrzavé Lidi z Chladu a zjišťuje, že jejich původ je zahalen tajemstvím, o kterém Společnosti nové doby mlčí. Pátrání po původu Zrzavých jej dovede opět k F-Station, která byla deportována na Polární síť, kde zmizela v rokli. Se Skollem, členem Bezpečnosti, který sám je zrzavého původu, nachází knihu vědce, vyprávějící o genetickém fanatikovi Vily Fukovi, která vysvětluje původ Zrzavých lidí. Oba přátelé se rozhodnou knihu tajně nepublikovat a šířit.

Žádné komentáře: