neděle 28. října 2007

24. Urna s popelem



24. Ledová společnost
Urna s popelem

Rok: 2361


-Jdrien:

žije se svými druhy Zrzavými. S velkou tlupou se vydává směrem na sever, kde se chce setkat s Obnoviteli a hlavně se svým nevlastním bratrem Liensunem. Po několikadenním pochodu však naráží na rosolovité tělo améby Jelly.
-Liensun:

pomocí vzducholodí a biologických prostředků začínají Obnovitelé uprostřed Jelly hloubit otvor pro základnu Bratrství II. Tam se chtějí schovat před útoky Sibiřských vojenských jednotek. Ma Ker vysílá Liensuna a Ligath do Sibiřské, aby tam ukradli jaderný reaktor. Čtyři vzducholodě napadnou stanici a snaží se dobýt reaktor. Při návratu jsou překvapeni bouří, která zažene jednu ze vzducholodí, na které je Liensun, do vysokých hor. Ti musí přistát v Tibetu. Jaderný reaktor se nakonec dostává na základnu Bratrství II.
-Kid:

na Viaduktu je sestřelena létající velryba, protože si střelci myslí, že se jedná o vzducholoď Obnovitelů. Je to velryba obydlená lidmi-Jonáši, z nichž pád přežije jen malá holčička Rewa, kterou Kid adoptuje.
-Yeuze:

nachází starou základnu piráta Kurtse. Zeloy se znovu objevuje, ale je vážně zraněný a silně ozářen radioaktivitou. Kurtsův zástupce si sjednává s Yeuze schůzku v Afrikánii, kde jí předává skleněnou urnu, která by měla obsahovat popel spáleného těla Liena Raga.

Žádné komentáře: