úterý 1. dubna 2008

Překlad 35. dílu

Po kratší pauze, kterou jsem věnoval hlavně daním a následným odreagováním se při petanque, se opět vracím k naší Ledové společnosti. Dnes tedy zahajuji práce na překladu již 35. dílu, který se jmenuje "Vězeňský vlak č. 34". Buďte trpěliví...

Dnes je 21.5.2008 - omlouvám se všem fandům ledovky. Hned, co jsem se vrhnul na překlad 35. dílu se mi rozbil komp. Pár dní byl v opravně, ale nepodařilo se ho zachránit. Takže jsem neměl na čem překládat. Dneska už mám k dispozici novou chytrou mašinku, ale dokončuji teprve třetí kapitolu, takže termín hotového překladu 35. dílu se trochu posune. Raději nebudu konkrétní, abych nic nezakřiknul.

8 komentářů:

Unknown řekl(a)...

tak to se těším
díky

Anonymní řekl(a)...

také se moc těším
Martas

Anonymní řekl(a)...

Neva počkám, ale už se těším na další. Tak nás moc nenapínej :).
Jíra

Anonymní řekl(a)...

Chci se zeptat jak vypadá překlad 35. dílu.
Nějak se nemůžu dočkat.
Martas

bendas@seznam.cz řekl(a)...

Omlouvám se Martasovi a všem ostatním, ale tenhle rok je pro mě fakt děsnej. Zdravotní problémy z prvního kvartálu se přenesly i do toho druhého a odnesl jsem to zánětem žaludku a jícnu. Vyšetření zvané fibroskopie bych nepřál nikomu z vás a ještě na smrtelný posteli na to budu vzpomínat. Těsně před tím, jsem měl ty problémy s počítačem a na konci června, aby toho nebylo málo, jsem byl nucen dát v práci výpověď. Takže jsem teď dost bez nálady, hledám si práci, občas zajdu na pohovor a taky zařizuju věci pro náš první přírůstek do rodiny, který je naplánovaný na začátek září. Řeknu vám, kupovat kočárek cca za 15 tis. s manželkou, která se neumí rozhodnout ani mezi tím, jaký si má koupit boty cca za pět stovek, je fakt dost těžký :-) No ale zvládli jsme to... K 35.dílu... Zbývá mi asi čtvrtina. Doufám, že bude hotový zhruba v půlce srpna, možná i dřív. Ale jak už jsem jednou psal, nechci nic datumově slibovat, protože zase něco přijde (jo taky mi málem ukradli auto) a já pak budu vypadat, jako podvodník. Ale snad už jsem si ten svůj díl smůly vybral a všechno dopadne tak, jak si všichni přejeme.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím; teda obdivuju tvoji trpělivost. Z Ledové společnosti jsem si dříve přečetla jen prvních pár dílů - a to ještě jsem si je půjčila - a teď jsem si řekla, že ses k tomu vrátím.
Mimochodem - slyšeli jste o tom kanadském seriálu, který byl podle knih natočený? (jasně - změny tam byly pořádné, ale i tak) Jmenuje se Grand star - nijak draze nevypadá, ale nemusí být špatný.

Pokemaster řekl(a)...

no ten seriál se mi podařilo najít na torrentech a zatím jsem za týden stáhnul 1 díl.
a ty knížky jako e-book jsme taky nikdo nenašel

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli uvažujete o překladu 36. dílu:-))Tomáš