pátek 28. prosince 2007

Chronologie a 34. díl

Novým přírůstkem na ledovém webu je stručná chronologie dosavadních nejdůležitějších událostí, které se udály v Ledové společnosti. Postupem času se samozřejmě bude doplňovat o nová data. Dalším počinem, o kterém uvažuji, je slovník. V něm by byly uvedeny všechny postavy, stanice, místa,.... Ale nevím, jak se do toho pustit. Zaprvé - už teď by tam toho bylo dost. Zadruhé - u některých osob by byl jejich životopis nedokončený, protože jejich pouť ledovým světem ještě není u konce. Myslím, že je teď pro nás všechny prioritní překlad nových dílů a proto se budu věnovat tomuto úkolu a případné práce na slovníku budu dělat ve "volném čase" :-) Pokud na to máte jiný názor, tak mi dejte vědět.
Dnes začínám práce na překladu 34. dílu, který by se měl jmenovat "Říkali mi Lien Rag". Pokud v něm nebude nějaký překladatelský oříšek, tak by měl hotov cca v druhé půlce února.

4 komentáře:

vasin řekl(a)...

Čus. Jasně překlad je to co je teď prioritní. Vem si, že čtu díl tak týden max. (nemám na to moc času a čtu o obědech v práci a tak) a překlad trvá vždy tak měsíc a ž měsíc a půl. Tak si říkám, no snad se toho závěru dožiju :o)

Ještě jednou díky za to že to děláš. Teď jsem u 32jky a rozdíl v původních dílech a v tvém překladu je skoro nulový. BOMBA ... DÍKY

Martas řekl(a)...

Ahoj, jsem také pro to, aby překlad dalších dílů byl prioritní.
Opravdu jsem rád, že ty překlady děláš. Já jsem začal Ledovku zase od začátku a jsem u 17-dílu, ale to je jen opakování. Těším se až se dostanu k tvým překladům.

Unknown řekl(a)...

Cau,

patrim mezi vasnive ctenare ledove spolecnosti. Zacal jsem ji cist jiz v roce 1995 a jednotlive dily jsem horko tezko zhanel po knihovnach a to jeste hromada dilu chybela. Pred rokem jsem sehnat veskere dily co vysli v CR na netu v podobe word a mam je vse prectene. Tesim se na dalsi preklady od autora Bendase.

Byt tato ledova saga je velice ctiva, da se rici genialni a po celem svete zadana, u nas v CR existuji jen dva weby ktere se ji venuji :

http://ledovka.szm.sk
ledova-spolecnost.blogspot.com

Dale jsem zjistil ze se nataci serial Grand Star na motivy Ledove spolecnosti :
http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Star

U nas v CR TV se ho asi nikdy nedockame, a ani neznam dalsi podrobnosti ohledne tohoto serialu. Kazdopadne predstava, ze by se nekdo ujal stvarnit do TV podoby veskere dily Ledove spolecnosti je bombasticka a asi take fantasticka, ale urcite by to stalo za to.

Skoda jen ze na CZ internetu existuji tak malo informaci ohledne Ledovky, diskusni fora, fan cluby atd.

tak ledu zdar!!

Unknown řekl(a)...

Zdravim. Ledovku jsem cetl kdysi hodne davno a zcela nedavno jsem se dostal k novemu mobilu s obrovskou pametovkou, tak jsem si predelal 2500 knih do pdb-cka a ctu. Prioritu mezi tim mnozstvim knih dostala Ledovka. Tesim se na nove dily... Diky za tvou praci.