neděle 28. října 2007

31. Lešení hrůzy

31. Ledová společnost
Lešení hrůzy


Rok: 2363

-Jdrien a Obnovitelé:
Jdrien je přijat Velkým Lamou, který mu říká, že Liensun musí opustit Sluneční společnost. Také se od něj Jdrien dozvídá, že ledová doba trvá již víc než tisíc let a že brzy nastane její konec. Na lešeních sděluje Lamovo nařízení Liensunovi. Hovoří spolu také o otázkách ledového světa a ikdyž jsou jejich názory tak rozdílné, dialog skončí celkem dobře. Jsou svědky ztroskotání vzducholodi. Je mnoho mrtvých. Při opravě lešení nachází bratři jeskyni s malbami, nakonec opouštějí Společnost i s Ann Subaovou, jejíž manžel při pokusu o zavraždění Liensuna umírá.
-Yeuze a Gus:
na cestě ke Concrete station nachází vagony s mrtvolami vlkodlaků. Gus se u podivné válcové stavby setkává s malou skupinkou Zrzavých, kteří neumí žít venku a kteří prohlašují, že byly zrozeni uvnitř záhadné válcové stavby. Nakonec se Gusovi a Yeuze podaří dostat dovnitř, kde si poslechnou nahrávku Liena Raga, ve které jim vysvětluje, že Concrete station je začátkem Šikmé tratě.
-Kid:
přijímá Bratra Ludwiga, od kterého se dozvídá, že některé tlupy Zrzavých se objevují a nikdo neví, kde se vzali. Jejich počet stále roste a Bratr Ludwig navrhuje jejich sterilizaci. Tento návrh Kid zásadně odmítá. Jelly stále utíká před Sibiřany, přechází síť Obratníku Raka a ohrožuje Společnost mořského ledovce. Kid jede do NY Station, kde se zúčastní zasedání Oligarchické rady. Lady Diana všem oznámí, že pouze Výhybkáři jsou schopni držet svět v těch správných kolejích a chce aby zůstali ve svých pozicích. Všichni jsou seznámeni se Sibiřským dogmatem o trvání doby ledové (že trvá již více než 2 tisíciletí), které však Floa Sadonová, Kid a Sofi odmítají.

Žádné komentáře: