středa 17. října 2007

3. Ledový Národ

3. Ledová společnost
Ledový Národ


Rok: 2341

Zatímco je Transevropská společnost ve válce se Sibiřskou, napadne také Panamerickou společnost na západě. Při průzkumu západního ledovce, narazí průzkumníci na ozbrojenou skupinu Zrzavých, kteří brání Glass Station.
Lien Rag je vyslán do této zóny, aby studoval vlastnosti tamního ledu, na kterém se často propadají vlaky. Dostává se až ke Glass Station, kde jeho vlak napadnou Zrzaví, ale ujede jim. Transevropská armáda, povolává do této oblasti i Skolla a Harla Merna, aby společně s Lienem Ragem zkoumali nebezpečí, které jí od vyspělých Zrzavců, bránících Glass Station, může hrozit. Zatím se populace Zrzavých v Glass Station rozrůstá o celé další kmeny, které opouštějí kopule měst, na kterých shrabují led a putují sem ze všech koutů Společnosti. Během výzkumu Zrzavých se Lien Rag a Harl Mern setkávají s kmenem Zrzavých, ve kterém Liena zaujme jedna mladá žena jménem Jdrou.
Nakonec jsou Lien, Skoll i Harl Mern vysláni přímo do Glass Station, kde jsou přijati Zrzavci, kteří si na tomto území vytvářejí vlastní teritorium zvané Západní zóna. Chtějí zde žít svobodně bez závislosti a vykořisťování Lidmi z tepla. Zatímco Lien Rag a Harl Mern opouštějí Glass Station, Skoll, míšenec člověka z Tepla i Zimy, zůstává.
Lien Rag stále studuje podivné vlastnosti tamního ledovce, jemuž začíná Lien rozumět. Zatím stoupá agrese proti Zrzavým lidem. Lien Rag si bere dovolenou, aby našel kmen s Jdrou. Nachází ho a odvádí jej do bezpečí k Hansenovi, který vlastní subglaciální les a potřebuje pracovníky. Lien Rag se rozhodne zběhnout a zůstává u Hansena se Jdrou.

Žádné komentáře: